Sezon grillowy
Idealnym momentem na rozpoczęcie sezonu grillowego jest weekend majowy. Majówka to czas spotkań ze znajomymi oraz biesiad przy dobrym jedzeniu. Zapraszamy do naszej majówkowej oferty, w której znajdziecie ekologiczne, lokalne wyroby wędliniarskie, takie jak kiełbasy, kaszanki, które fantastycznie nadają się na grilla. Oczywiście, nie obędzie się bez dobrego mięsa, takiego jak stek wołowy czy uwielbiana przez wielu karkówka. Dla osób o delikatniejszym podniebieniu mamy filety z kurczaka z ekologicznego chowu. Ryba na grilla? Dlaczego nie! Pstrąg idealnie się na niego nadaje. Oprócz wyśmienitych wędlin i mięs, na stole nie może zabraknąć warzyw – zarówno w formie grillowanej, jak i sałatek. Lokalne, świeże, chrupiące, soczyste i bogate w witaminy: papryki, sałaty, pomidory, ogórki, bakłażany, cukinie i wiele innych. Oczywiście, do pełni smaku nie obejdzie się bez aromatycznych przypraw i ziół, a dal chętnych – dipy i sosy bez sztucznych barwników i konserwantów. Czego jeszcze brakuje? Oczywiście, świeżego, chrupkiego pieczywa, czyli pachnącego, tradycyjnego chleba. Życzymy udanej i smacznej majówki!